TOYOTA ФИНАНС

Yaris Cross je automobil godine 2022. u Srbiji


Asocijacija automobilskih novinara (AAN), u tradicionalnom izboru za Automobil godine u Srbiji, posle višemesečnih testiranja i ocenjivanja automobila koji su prisutni na tržištu naše zemlje od početka 2021. godine, saopštila je rezultate glasanja.

Za AUTOMOBIL GODINE 2022. u Srbiji izabran je YARIS CROSS, čime je ponovljen uspeh modela Yaris koji je tu nagradu osvojio godinu dana ranije. Veliki uspeh dodatno dobija na značaju, ako se zna da je Toyota prvi proizvođač kome je pošlo za rukom da dve godine zaredom osvaja ovo laskavo priznanje.

Yaris Cross je potpuno novi krosover, kreiran u Evropi, i predstavlja snažan odgovor Toyote u najbrže rastućem tržišnom automobilskom segmentu - B SUV, za koji vlada sve veće interesovanje. Savremen dizajn, dve pogonske varijante - benzinski motor od 1,5 litara i 125 KS i hibridni pogon koji u sinergiji isporučuje 116 KS, naišli su na izuzetan prijem kod kupaca - ne samo na srpskom tržištu.



Toyota Yaris Cross je jedini krosover B segmenta koji može da se naruči s pogonom na sva četiri točka, što ga dodatno izdvaja od sve brojnije konkurencije. Atraktivan dizajn, komforno i praktično kreirana unutrašnjost, uz zavidan prtljažni prostor (prosečna zapremina prtljažnog prostora u C segmentu je 367 litara, a Cross ima zapreminu od 397 l), veliki broj savremenih sistema asistencije vozaču, odlično izbalansirani paketi opreme, visok nivo aktivne i pasivne bezbednosti i drugi brojni atributi presudno su uticali na odluku da Yaris Cross ponese laskavu titulu automobila godine za 2022, ističe se u zvaničnom saopštenju Asocijacije automobilskih novinara Srbije.

Asocijacija automobilskih novinara (AAN) tradicionalno bira i PR-a GODINE u Srbiji ceneći, kako se naglašava, odnos prema predstavnicima javne reči, broj objavljenih tekstova i informacija u medijima (i to ne samo članica AAN), omogućavanje specijalizovanim novinarima da se što bolje upoznaju s novim modelima, tehnologijama, ali i sa radom kompanije, kako u Srbiji i regionu, tako i Evropi i svetu. Treći put za redom, ovo priznanje pripalo je Aleksandru Andriću iz kompanije "Toyota Srbija".