YARIS JE APSOLUTNI POBEDNIK U SRBIJI!

TOYOTA ФИНАНС

Nakon osvojene titule NETAUTO 2021, nova generacija Toyote Yaris proglašena je i za AUTOMOBIL GODINE 2021 u Srbiji.

Pobednički pohod nove generacije Yarisa u Srbiji započeo je krajem marta titulom NETAUTO 2021, koja se tradicionalno dodeljuje glasanjem posetilaca specijalizovanih automobilskih sajtova. Glasa se za automobile koji su se pojavili na srpskom tržištu u prethodnih godinu dana, a posetioci biraju na osnovu ličnih kriterijuma i afiniteta (izgled, performanse, niska potrošnja goriva...). To je treća po redu titula za Toyotu u ovom internet izboru, a prethodni laureati bili su modeli Avensis (2009) i Corolla (2017).

 


Nedugo potom, Yaris je proglašen i za AUTOMOBIL GODINE 2021 u Srbiji u izboru Asocijacije Automobilskih Novinara (AANS), čime su se po prvi put u našoj zemlji poklopili ukusi publike i stručnog žirija.

 


U obrazloženju novinarskog žirija stoji da je četvrta generacije Toyote Yaris prestižnu nagradu zaslužila dizajnom, voznim karakteristikama, najvišim stepenom bezbednosti u klasi i hibridnom tehnologijom koja, osim niske štetne emisije, nudi i visoku pouzdanost i komfor u vožnji. Ovo je druga titula za Toyotu i model Yaris u Srbiji, jer je isti automobil proglašen za automobil godine i 2006.

 


Asocijacija automobilskih novinara Srbije, takođe, tradicionalno nagrađuje i najboljeg PR-a u auto-industriji. Drugu godinu za redom, za PR-a GODINE proglašen je Aleksandar Andrić iz Toyote Srbija, a u obrazloženju žirija stoji da je u prethodnom periodu najbolje komunicirao sa novinarima i najviše uradio na promociji svoje firme i brenda koji zastupa.

 


Da podsetimo, novi Yaris je i AUTOMOBIL GODINE 2021 u Evropi, čime je ponovio uspeh prve generacije koja se pre 21 godine takođe okitila tom najprestižnijom titulom u automobilskom svetu.

/